Home page > Estonia > Tallinn

Vasjake / Васенька

28. märtsil toimub Vene Teatri väiksel laval plastilise näidendi "Vasjake" esietendus Leonid Andrejevi jutustuse "Vassili Fiveiski elu" ainetel, mis on Vene Teatri näitleja Daniil Zandbergi lavastajadebüüt.


Ühe preestri peres juhtus tragöödia – uppus tema poeg Vasja. Lapse ema hakkab jooma, isa otsib abi jumalalt, kuid ei leia seda. Nende tütar Nastja on unarusse jäetud.

Purjus naine nõuab, et mees tooks ta poja tagasi. Mõne aja pärast tuleb ilmale "uus" Vasja, kuid ta ei ole see Vasja, kellest naine jumalat palus. Mida aeg edasi, seda selgemini on näha, et laps on "eriline".

"Minu jaoks on see lugu usu kaotamisest, armastusest, mittemõistmisest, meeleheitest, tahtejõuetusest, hirmust, apaatiast," räägib näidendi lavastaja Daniil Zandberg. "Väike laps elab oma voodis nagu puuris, jäetud ilma armastusest ja hoolitsusest, ümbritsetuna meeleheitest ja vihast. Vaimulik, kelle töö on inimesi rahustada, ei suuda iseenda peret aidata. Lapsed on jäetud omapead. Kelleks nad saavad, kui suureks sirguvad? Aga Vasja? Kas ta saab armastust tunda? Pereema nimi on Nastja. Tütar on ka Nastja. Preestri nimi on Vassili ja poeg on Vassili. Minu jaoks sümboliseerib selline nimemäng suletud ringi. Lapsed on vanemate peegeldus. Nastja sünnitab teise Nastja, see järgmise ja nii edasi. Kõik nad jäävad kandma endas oma vaarema pärandit, nii ka Vassili, kes ei ole kunagi tundnud hellust ja armastust, kellele pole kunagi öeldud:  "Vasjake".



Näidendis mängivad Vene Teatri näitlejad - Natalja Dõmtšenko, Tatjana Kosmõnina, Anastasia Tsubina, Eduard Tee.

Jekaterina Sedova- kunstnik

Olga Privis - koreograaf

Jekaterina Jegorova- lavastaja abi

WHERE WHERE

Tallinn, Vabaduse Väljak 5

WHEN WHEN

Anyone can use the "Add event" option
Source: Piletilevi

Leave a comment