Home page > Ukraine

Театр «Киев Модерн-балет» Раду Поклитару. 1984. Другая, Девять свиданий

«1984.ІНША»
балет-антиутопія на 1 дію
на музику Гільдур Ґуднадоттір, Хаушка
Постановка – Ілля Мірошніченко, Катерина Кузнецова

Якщо ти в меншості – і навіть сам, – це не означає, що ти божевільний. Та чи зможеш ти протистояти цілій системі, масштаби якої не мають кордонів? Чи вдасться тобі довести всім навколо і, в першу чергу, собі, що світ – це не лише жага до влади, цинізм та самовдоволеність? Чи знайдеш ти в серцях інших те давно забуте почуття - любов?
Джордж Орвелл у своєму романі "1984" дав нам свою відповідь. І український балет-антиутопія готовий дати свою. "1984. Інша" – це наш відгук на вічні проблеми існування індивідуума в суспільному ладі та соціуму як такому.

ДЕВ’ЯТЬ ПОБАЧЕНЬ
на музику Ф. Шопена
балет на 1 дію
Постановка – Раду Поклітару

«Він і Вона – початок взаємостосунків, перше побачення. Здавалося б, про це вже все сказано, зіграно, проспівано, станцьовано… Фортепіанні прелюдії Шопена. Скільки разів ця безсмертна музика ставала основою для розповідей про любов? Але в тому й полягає магія мистецтва, де кожен автор, торкаючись до споконвічних тем і сюжетів, витягує із них нові значення та емоції – Орфей і Еврідіка, Ромео і Джульєтта, Шопен і Жорж Санд… Та мій новий балет «Дев’ять побачень» не про них. Герої вистави – звичайна пара, яка намагається розпочати свої взаємостосунки. Перші кроки назустріч один одному – зворушливі, інколи безглузді, інколи трагічні. Міні енциклопедія перших побачень без непотрібного моралізування і дидактизму. Просто дві людські самотності, намагаються бути разом і просто музика Шопена», – розповідає про постановку Раду Поклітару, головний балетмейстер Академічного театру «Київ Модерн-балет».

WHERE WHERE

ПК «Росава», вул. Леваневського, 53, Біла Церква Украина

WHEN WHEN

Anyone can use the "Add event" option
Source: karabas.com

Leave a comment